Thursday, 26 December 2013

Showcase Boys Republik


Salam 1 Malaysia Buat Semua........

Banyak sungguh nama band 'Republic' nie.........cuma ejaan aje yang berbeda........baru-baru nie Cik Segodeng telah menang tiket untuk ke 'Show Case Boys Republic' di 'Wisma Bentley'..........Ini adalah kumpulan K-POP dari Korea............. 'Cik Segodeng' ini bukan into K-Pop sangat tapi boleh lar layan music dia orang nie............ not bad....... setanding juga dengan kumpulan K-Pop yang lain.........


'Cik Segodeng' telah di hubungi oleh pihak penganjur, memaklumkan berkenaan tempat & waktu collection untuk tiket......... Dalam kenyataan mereka, 'Cik Segodeng' telah di arah untuk datang pada pukul 4.00pm di hari berlangsungnya Show Case itu........... 


Setibanya 'Cik Segodeng' di lokasi yang di berikan..........terkejut beruk sekejap, melihat ramai sungguh ramai anak-anak muda yang menunggu.......menanti........untuk berjumpa dengan band K-Pop dari Korea nie.......tak sangka ramai sungguh perminat mereka kat Malaysia nie...................Dalam dok sekodeng sana-sini......... ternampak 1 line macam orang beratur untuk collect tiket..........apa lagi 'Cik Segodeng' pun ikut beratur sama........maklum lar tiket biasa bukan VVIP pun.................


Hampir sejam lebih menunggu............. line yang 'Cik Sekodeng' beratur tadi tak pun gerak-gerak, malah makin bertambah panjang...............Terdetik dan tertanya-tanya juga, apa sebenarnya yang telah berlaku?????Kenapa pengurusan agak lembab atau pun keadaan tak dapat di kawal kerana terlalu ramai orang yang datang?????? Untuk mendapat penjelasan ..........'Cik Segodeng' pun terus ke depan pintu masuk dan bertanya kepada salah seorang staff yang lagaknya macam ketua security............ lalu dia pun membenarkan 'Cik Segodeng' masuk untuk pergi menuntut 



Dengan suka hati..........lalalalalalalala.........'Cik Segodeng' pun terus ke meja Universal Music untuk menuntut tiket tersebut.............bila di check senarai, 'Cik Segodeng' hanya menang tiket biasa bukan meet & Greet........sememangnya 'Cik Segodeng' sedia maklum pun........ tak kisah lar tiket apa jenis pun kannnnnn.....janji dapat tengok pun dah cukup...............Kerana bukan tiket Meet & Greet, 'Cik Segodeng' pun di arah untuk tunggu sebentar.............


Dalam menunggu tu............ sempat juga 'Cik Segodeng' amik gambar para pemenang Meet & Greet dengan Boys Republic ini............rata-ratanya semua anak muda belaka...........setelah 15 minit menunggu lagi, 'Cik Segodeng' telah di tanya sekali lagi.......tiket jenis apa yang 'Cik Segodeng' Menang.......apa lar punya soalan yang sama berulang kali...... naik Fed-up rasanya........Kerana tiket biasa, 'Cik Segodeng' di suruh keluar dan tunggu lagi...........


Kerana terlalu lama menunggu, jam pun dah menunjuk kan lagi 5 minit pukul 6.00pm...........Pada ketika itu 'Cik Segodeng' pun tak berapa sihat, kepala berpusing-pusing.......nak berdiri pun dah tak terdaya lagi.........'Cik Segodeng' pun apa lagi.......angkat kaki terus pulang........... Terasa terkilan sangat dengan pengurusan yang di lakukan oleh Pihak Universal Music...........Rasa 'Cik Segodeng' ini bukan lar kali pertama artis antarabangsa datang kan.........mereka patut lebih cekap mengendalikan keadaan ketika itu............. Kalau sesuatu acara yang telah di rancang dengan teliti.......iainya perlu berjalan dengan lancar bukan membiar para peminat yang telah mendapat tiket menunggu begitu lama.................Ini yang terjadi pada Show Case Boys Republic di Wisma Bentley............. kat tempat lain Cik Segodeng tak berapa pasti........kerana apa yang Cik Segodeng tahu.......Show Case Boys Republic di buat berapa tempat sekitar Selangor & Kuala Lumpur. Mungkin dah nasib kot....... apa-apa pun 'Cik Segodeng' harap sangat benda macam ini tak akan belaku lagi di masa akan datang.............so kita tunggu dan lihat aje lar okey................

Stay Happy
Segodeng