Friday, 13 December 2013

Pelangi Untuk Mu @ Ning



"Pelangi Untuk Mu'..............khas buat semua peminat 'Ning Baizura'............'Pelangi' sungguh indah bila di pandang tapi pada hakikatnya warna-warna pelangi itu seumpama seperti kehidupan seseorang.............ada waktu panas..........sejuk.........turun.........naik........ dan macam-macam lagi......... Sudah lebih 20 tahun Ning Baizura bergelar anak seni. Pengiatan beliau sebagai anak seni selalu saja mendapat perhatian media. Baru-baru ini Ning bangkit setelah lama menyepi diri kerana kesibukan keluarga & anak sulongnya. Konset 'PELANGI UNTUK MU' yang berlangsung di TM Convention Center, Kuala Lumpur adalah hadiah buat semuat peminat yang sentiasa menyokong penglibatan beliau sebagai anak seni.


Sesampai aje 'Cik Segodeng' kat Bangunan TM (Telekom Malaysia) nie, mak ai..........terkejut beruk tengok ramainya orang yang berpusu-pusu menuju ke TM Convention Center (tempat berlangsung konset Ning) tak sangka......... ramai juga perminat 'Ning' nie (termasuk lar Cik Segodeng) tapi yang sedihnya, kami semua terpaksa menunggu hanya satu lift yang berfungsi pada ketika itu..........dah tu.....lift tu hanya boleh memuatkan 4 orang aje dalam satu masa.......(walau pun dalam lift di catatan, muatan untuk 20 orang)............nak cari lift yang lain, masing-masing takut sesat.....so tunggu aje lar....... 


Di ruang lega 'TM Convention Center', ada pelbagai 'booth' yang menjual barangan keluaran jenama 'Ning' ......tengok tu ada minyak wangi 'NING'..........jangan ingat artis luar negara aje boleh keluar minyak wangi sendiri tau.........Artis Malaysia pun boleh.......


Sebelum masuk kena lar pose dulu...........buat kenang-kenangan........................


Pose lagi sebelum konset 'Ning' bermula..............seronok tak terkata........selesa.......tak panas........suasana pun mendamaikan.......maklum lar masa dulu 'Cik Segodeng' gi tengok konset kena berdiri.........dah tu pentas pun jauh yang amat.......so dok terlompat-lompat & terjerit-jerit macam orang gila kat pagar yang di hadang jauh dari pentas utama.........mungkin itu dulu...........tapi apa pun pangalaman pada masa dulu adalah satu pengalaman yang terindah...........


Nyanyian 'Ning'......benar-benar mengamit kenangan lalu............banyak lagu hit beliau, di sampaikan pada malam itu..........persembahan 'Ning' sungguh bertenaga sekali...........kami semua terhibur dengan persembahannya yang hampir 3 jam tanpa henti.........'superb'..........


Kehadiran suami & anak tercinta di atas pentas memberi semangat  kepada 'Ning' ...........kegembiraan jelas terbayang di raut wajahnya................dia benar-benar bahagia..........


Sebahagian rakan-rakan artis yang lain juga turut hadir  untuk 'konset Ning' sebagai tanda sokongan kepada beliau.......... (ini aje dapat pada kejar pada malam itu).........


Setelah tamat pesembahan 'Ning'.......kami semua menanti dengan penuh setia walau pun waktu ketika itu sudah pun larut malam bagi sesi 'Meet & Greet'...... tengok lar kita orang dah kepenatan........ mengantok........lapar....... tapi teringin nak jumpa 'Ning' in person........kami setia menunggu........


Tadi muka sorang-sorang tu nampak penat tapi bila tiba waktu kita orang............tak semena-mena semua orang nampak cergas aje..........teruja kot.........


Peluang keemasan nie, 'Cik Segodeng' tak tolak..........siap 'Ning' tanda tangan 'pass masuk' dan peluk 'Cik Segodeng'........sebagai tanda penghargaan dari beliau kerana menyokongnya tanpa jemu.........


Tamat sudah sesi 'Meet & Greet'........apa lagi.......'posing time' dengan pass yang telah di tandatangani oleh 'Ning' tadi.........cendera hati yang tiada nilainye........


Sebelum 'Cik Segodeng' mengundur diri........dengarkan lar lagu favourite 'Cik Segodeng'.......... 'AWAN TERPILU'........penuh dengar makna tersendiri..........dengar-dengar kan lar ya...........


Segodeng