Thursday, 19 December 2013

'Difinisi' Alif Satar

Salam Kembali Buat Semua......


Alif Satar, siapa yang tak kenal dengan beliau ini.............bakatnya di cungkil dari rancagan realiti TV OIAM (One In A Million). Walaupun  tidak menang dan sudah 7 tahun rancangan itu berlalu, perjalanan Alif  Satar tidak terhenti di situ saja malah dia terus melangkah maju mengejar cita-cita menjadi penghibur yang terkenal dan di minati ramai..............


Kali ini Cik Segodeng berpeluang pulak untuk bersama dalam Showcase Definisi Alif Satar.......... yang mengambil tempat di 'Black Box', Publika......... Showcase ini di bawa bersama oleh KK Box, Sonny Music dan Syarikat Telekomunikasi. .........apa???? masih lagi tak tahu siapa itu Alif Satar.?????? Cik Segodeng faham, adakala kita mungkin tak kenal dengan nama penyanyinya tapi kalau dengar lagu tentu akan tahu kannnnnnn.... cuba dengar lagu kat bawah nie.............



Aha........macam mana????? kenal tak????? Sure kenal kannnnnnnn........ ini lar lagu yang menjadi kegilaan dan kegemaran masa kini..........'Lelaki Seperti Aku'............Menjadi salah satu di antara kegemaran 'Play List' Cik Segodeng tau........ bila dengar lagu nie aje..... mood ceria pun datang............ Nape Mood ceria???? bukan Mood nak termuntah???........ kerana lagu nie ada banyak tersimpan momentum yang begitu mencuit hati Cik Segodeng..............(kenangan manis)


Penampilan lagu dalam Album kali ini agak jauh berbeza .............bila di tanya, Alfi Satar menerangkan yang Album ini adalah melambangkan diri dia yang sebenar dan penglibatan dalam bidang seni suara selama 7 tahun............dan juga sebagai bukti yang dia sekarang ini lebih matang. 


Di hari itu juga, penghargaan telah di beri kepada beliau kerana lagu beliau telah berjaya memperolehi 2 juta down load (mak oit....banyaknyeeeee) dan tidak lupa juga kepada berapa rangkaian telekomunikasi dan media yang telah banyak membantu perkembangan indusrtri muzik tempatan juga turut di hargai.......


Kejayaan seseorang itu akan lebih bermakna jika di restui dan di sokong oleh kedua orang tua kita kannnnnn.......alamak statement syahdu lak plak.......... sorry semua........... ibubapa Alif juga turut hadir bersama memberi sokongan padu kepada beliau.......


Masa yang di nanti-nanti kan semua sudah tiba............... persembahan life dari Alif Satar........ wow bestnye........persembahan yang mantap itu berlangsung hampir 1 jam lamanya dengan membawa lagu-lagu hit beliau dan lagu-lagu terbaru dari album Definisi.......... terhibur Cik Segodeng, rasakan..........terutama sekali bila dia membawa lagu terbaru beliau............Nona Jakarta.......


Tengok aje lar aksi dia semasa membawa lagu Nona Jakarta..............penuh perasaan.......menjiwai........ dan untuk pengetuahan semua ini adalah salah satu lagu favourite Alif dari album Definisi............ so jangan lupa check out tau ........... 


Sebelum Cik Segodeng chow dulu...........dengar kan lar track terbaru dari album Definisi Alif Satar  'Akhiri Penantian Ku' ............ not bad and hope everyone out there do like this track........ maaf ter-orang putih lar plak...... tak ape kannnnnn...sekali sekala kannnnn.........okey lar...... Chow dulu..........


Segodeng