Thursday, 12 December 2013

Ambi Pur Challange With Hunny Madu & Hafiz @ Times Square


Sudah kah anda semua bersedia?????? untuk cabaran sebenar?????? dari bau yang tak di ingini kepada haruman yang sebenar????? Jom sertai 'Cik Segodeng' menerokai dunia haruman sebenar 'Ambi Pur' dari 'Smelly To Smiley'.  Sebelum itu, cuba tonton keratan 'video' dibawah untuk menaikan 'mood' yang lebih 'ceria'...........


Macam mana dengan keratan 'video' tu.....best tak???????  memang kadang kala bau yang tidak menyenangkan bisa membuat kita kacau bilau dan tak senang duduk di buatnya............ Tapi jangan bimbang kerana semua itu dapat di atasi dengan haruman dari 'Ambi Pur'.......


Bertempat di 'Berjaya Times Square, Kuala Lumpur', 'Cik Segodeng' telah turut serta menyahut 'Cabaran Blindfold Ambi Pur' ini..........bagaimana pulak dengan kawan-kawan semua???????  dah cuba?????  


Suasana persekitaran penuh di hiasi dengan rangkaian produk 'Ambi Pur' dan beberapa cabaran telah di sediakan buat semua pengunjung......... Di kelilingi dengan haruman dari 'Ambi Pur' membuatkan 'Cik Segodeng' rasa sungguh tenang sekali ..........walau pun pada masa tu kepada 'Cik Segodeng' tengah kusut/serabut gila sebab banyak berfikir.......itu nak buat....... ini nak buat.......semuanya 'Cik Segodeng' nak buat....hehehehehehehheheheh (bunyi macam tamak kannnnnn)

'

Ini dia, haruman terbaru dari 'Ambi Pur'.........'Lavenda Vanilla'............. memang best sangat baunya......... 'Cik Segodeng' suka yang amat...........'Ambi Pur' adalah keluaran 'Proter & Gamber' (P&G) ia merangkumi perbagai jenis penyaman udara yang boleh di pilih mengikut keadaan, ruang dan jenis bauan yang nak di singkirkan.......

Senarai Produk Penyaman Udara Ambi Pur:-
  • Ambi Pur Air Effect Spray & Aerosol Spray
  • Ambi Pur Electrical Plug Starter
  • Ambi PurSet & Refresh
  • Ambi Pur Premium Clip And Mini Clip (Car)
  • Febreeze With Ambi Pur Fabric Refresh


 

Kata-kata aluan telah di sampaikan oleh 'Ms Goh Seng Jone', (P&G, Communication Manager)'. Beliau telah membawa kami menerokai dunia wangian sebenar 'Ambi Pur' yang penuh dengan keharuman yang menyegarkan. Maklumat balas dari  kaji selidik yang telah di buat oleh 'Ambi Pur' baru-baru ini, menyatakan 95% tindak balas yang di jalankan mengenai 'penjagaan udara' (direct translate)-(Aircare) akan mengambil tindakan untuk menghapuskan bau yang tidak menyenangkan dan yang lagi '5 peratus' tu 'Cik Segodeng' rasa mereka 'redha' aje kot........Dalam pada itu, ramai di antara kita tidak sedar bahawa banyak produk penyegar udara hanya menghilangkan bau tetapi tidak menghapuskan bau itu untuk selamanya..........dengan itu Ambi Pur telah mengambil langkah untuk membuktikan bahawa 'Rangkai Penyegar Udara Ambi Pur' memang berkesan dan sekali gus menghapuskan bau yang tidak menyenangkan......... wah hebat tuuuuuu.... 


'Ray & Haniff' juga turut serta dalam menyahut cabaran 'Blindflod' Ambi Pur ini , kehadiran mereka benar-benar menceriakan suasana pada petang itu. Gelagat, gurau senda serta gelak tawa mereka begitu mencuit hati.....tak kering gusi kami semua di buatnya....... 


'Ambi Pur' juga menampilkan duta mereka, 'Hunny Madu & Hafiz (DJ Fly FM)' bagi menyemarakkan lagi cabaran pada petang itu.......... dengan penampilan spontan, mereka berdua benar-benar mangamatkan suasana dan membuat cabaran pada petang itu nampak lebih mencabar sehingga membuat 'Cik Segodeng' tidak sabar lagi untuk turut serta.....ceh-wah.....mereka berdua juga turut beraksi di dalam klip video 'Potong Stim' yang boleh di tonton sepenuhnya di you tube@ laman Facebook Ambi Pur (www.facebook.com/AmbiPurMY)............best giler tau, so jangan lupa tonton dan liked FB Ambi Pur sekali tau.............


Cabaran di sambut oleh 'Ms Jenny Chew (Sales Diretor P&G Malaysia), Mr Tan (7-11), Ray & Haniff'............ Sebelum bermula, semua peserta perlu di 'blindfold' terlebih dulu kemudian di iring masuk ke dalam bilik rahsia. Jeng.....jeng......jeng..... dah macam rancangan 'Fear Factor' lar plak kan...... tak gitu????? hehehehehehe......Dari luar bilik, 'Cik Segodeng' boleh lihat pelbagai kumpulan  makanan@barangan yang tidak menyenangkan lubang hidung telah di hidangkan di hadapan mereka............. cuba bayangkan........oh tidak.......oh tidak.......boleh pening 'Cik Segodeng' kalau ada bau yang macam tuuuu.......


Beberapa minit pun berlalu,semua peserta masih agak binggung kerana di tidak dapat menghidu @ meneka bau yang sebenar  .........macam-macam jawapan yang aneh sepeti bau badan sendiri lar oleh Ray....... bau handphone lar dan macm macam lagi.........kelakar sungguh bila dengar jawapan yang macam itu.......bak kata kena ada gimik sikit.......baru lar majlis tu nanpak lebih ceria dan gempak kannnnnnn.........setelah puas  menghidu baru lar  mereka semua bersetuju dan mengangkat tanda senyuman yang luas.......di mana bau sekitar bilik itu sungguh harum sekali bagai berada di dalam taman. 


Kata putus sudah pun di ucap, pabila penutup mata di buka...............bukan main terkejut dan terbeliak biji mata malah siap dengan gelak ketawa yang terbahak-bahak dari semua peserta cabaran nie bila melihat bebagai jenis makanan@barang yang busuk berada di hadapan mereka........sungguh menakjubkan.......... sedikit pun tiada bau yang tidak menyenangkan.........


'Cik Segodeng' sudah dah pun selesai sambut cabaran di dalam bilik nie......... terbukti.........berkesan.......penyegar udara 'Ambi Pur' memang terbaek, membuat seluruh bilik harum semerbak ......... so kawan-kawan bila pulak??????


Sepanjang pelancaran 'Cabaran Blindfold Ambi Pur' ini, pelbagai rangkaian produk 'Ambi Pur' di jual dengan harga yang terlampau menarik dan dari setiap pembelian pelangan berpeluang untuk membuat putaran ala-ala 'Wheel Of Fortune' bagi mendapat hadiah sampingan sebagai tanda penghargaan dan sokongan yang padu kepada rangkaian produk 'Ambi Pur'..........ramai pembeli mendapat bantuan dari pakar agar dapat memilih wangian yang sesuai bagi setiap sudut yang di cari....... mudah dan menguntung kannnnnn........

Apa tunggu lagi kekawan semua.........cepat-cepat lar dapatkan 'Penyegar Udara Ambi Pur'.........yang pasti semua tidak akan rasa rugi dengan hasil yang bakal di perolehi..............'Thumb Up' buat P&G di atas keluaran 'Penyegar Udara Ambi Pur' yang bisa membuat kita rasa lebih selesa, tenang dan damai........ 'TERBUKTI BERKESAN'...........


Segodeng