Saturday, 7 December 2013

Lawak Ke Der 3...Terbaek.....


Sebelum 'Cik Segodeng' nak bercerita, terlebih dahulu 'Cik Segodeng' nak ucapkan jutaan Terima Kasih buat teman  'Cik Segodeng' (Cik Ayu Rafika & Cik Zie)  mengofer pergi menonton 'Lawak Ke Der 3' di 'Istana Budaya' pada hari Rabu lepas (4/12/2013)........... So jangan jeles okey..................Seperti yang sedia maklum tiket untuk 'Lawak Ke Der 3' nie giler-giler sold out................. ramai yang kecewa kerana tak dapat tiket........kesiannnnnnnn......


Punyer lar risik-risik .......korek-korek.....tanya-tanya........, tiket untuk malam itu teleh di taja oleh 'ESCAPE' (www.ESCnow.com) yang membawa dunia hiburan peribadi anda ke mana jua..............Terima Kasih juga dari 'Cik Segodeng' buat 'ESCAPE'  yang sangat bermurah hati menaja tiket 'Lawak Ke Der 3'......................


Meh lar 'Cik Segodeng' cerita serba sedikit mengenai 'ESCAPE' dulu......supaya semua tahu dan menambah pengetuahan terkini okey..........

Apa itu ESCAPE?

  • ESCAPE merupakan dunia hiburan peribadi anda yang boleh anda bawa ke mana sahaja.
  • Nikmati pelbagai video hebat, filem, konsert, berita, acara terkini dan banyak lagi, semuanya setempat.


Teman hiburan yang sentiasa bersama anda bila-bila masa, di mana jua.
  • Tontoninya menerusi telefon bimbit, komputer riba, tablet dan komputer peribadi, lancar dari peranti ke peranti (sesuai dengan iOS, Android, MacOS dan Windows). Dengan rangkaian terpantas Celcom, anda boleh menikmati kesemua tayangan tanpa tersekat-sekat atau perlu menunggu lama.
  • Anda juga bebas untuk berhenti dan sambung tayangan program pilihan anda pada bila-bila masa, di mana-mana jua.
  • Kini anda takkan terlepas menonton filem atau drama bersiri kegemaran anda.


- Kelebihan ESCAPE: 
  •  Henti & sambung tayangan  •  Pelbagai peranti  •  Bila-bila masa, di mana-mana jua 
Untuk maklumat lanjut, layari www.ESCnow.com sekarang.

Pelbagai Cara Untuk Mendapat & Melayari ESCAPE
  • Anda boleh memilih untuk membayar dan menonton filem kegemaran dengan sekali bayar atau melanggan akses bulanan tanpa had, hanya RM25 sebulan!
  • Lebih daripada 500 filem dan rancangan untuk dipilih merangkumi pelbagai genre (Aksi, ngeri, komedi, drama, seram, cinta).
  • Termasuk konsert terkini, acara karpet merah yang eksklusif, berita terbaru dan banyak lagi.

ESCAPE mencuit anda dengan Lawak Ke Der 3.


'Lawak Ke Der 3' di bawah arahan 'Hans Isaac' kali ini di barisi oleh pelawak-pelawak hebat tanah-air terdri dari , NABIL, HARITH ISKANDAR dan muka baru dalam keluarga 'Lawak Ke Der 3' iaitu KUMPULAN JAMBU & DOUGLAS LIM, manakala JENHAN membawa versi English pada 6/12/2013. 'Lawak Ke Der 3' ini belangsung dari 4/12/2013-8/12/2013 di 'Istana Budaya, Kuala Lumpur'


'Nabil' selaku pengacara membuka tirai 'Lawak Ke Der 3' dengan memberi persembahan yang 'mantop'............... sambil berlawak 'Nabil' juga membawa 2 buah lagu iaitu, 'Havoc' (Lagu asal dari Joe Flizzow) & 'What The Fox Say' yang telah di ubah suai mengikut keadaan persembahan beliau.........memang kelakar giler........... berjurai-jurai air mata kerana ketawa tak henti-henti melihat gelagat si 'Nabil' nie........


Helian ketawa di teruskan lagi dengan persembahan dari 'Kumpulan Jambu' yang langsung  tidak menghampakan sekali............ tetap menyegat dengan aksi-aksi selamba berserta 'trade mark' lupa dialog........... tak kering gusi di buatnye.........mereka mempamirkan skesta yang sungguh menghiburkan hati...........


Mana kala pelawak 'under dog', 'Douglas Lim' ini yang paling menyerlah sekali pada malam 'Lawak Ke Der 3'......... ketawa tak henti-henti, sampai naik terburai urut perut 'Cik Segodeng' ............'Cik Segodeng' memang meminati dia sejak dia mernyertai rancang 'Spontan' di bawah arahan 'Arwah Din Beramboi'............ walau pun dia nie anak cina tapi telah berjaya belawak dalam bahasa melayu siap dengan menyanyi lagu 'Trajedi Disember' versi 'Douglas Lim' pada malam itu............... tak sangka......sedap juga suara pelawak cina nie..............hehehehehehehheheheheh........ 'Cik Segodeng' bagi markah penuh kat 'Douglas' di atas persembahannya......


 Tak lain & tak bukan........satu-satunya 'Stand Up Comedian' yang amat di kenali ramai, 'Harith Iskandar', pasti semua sedia maklum kehebatan beliau kan.......... dia nie memang hebat........ bukan senang nak buat orang ketawa........ so idea-idea yang di bawa oleh 'Harith Iskandar' pada malam itu serta mimik muka dia aje benar-benar mencuit hati............. 'laughter is the best medicine in the world'....... itu lar yang selalu di ungkapkan beliau ke pada semua............

 Rugi......Rugi.....Rugi.....bagi yang tak pergi menonton 'Lawak Ke Der 3 nie'.......itu lah yang 'Cik Segodeng' boleh katakan.........


Tapi jangan bimbang.......... 'ESCAPE' kan ada.........'Cik Segodeng' nak promo skit lar pasai 'ESCAPE' nie.....

  • Berita baik untuk peminat Lawak Ke Der 3 dan pelanggan 'ESCAPE'. Kini anda boleh menyaksikan 'Lawak Ke Der 3' secara eksklusif 'ESCAPE' mulai 31.12.2013 selama 6 bulan. Lama tu! 
  • Kali ini jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan Lawak Ke Der 3 di ESCAPE. 
Bercakap plak mengenai peluang, ini ada satu lagi peluang yang mesti direbut oleh pelanggan Celcom.
  • Sertailah peraduan Cuit-Cuit Menang Duit @ ESCAPE yang menawarkan hadiah tunai RM5,000 setiap hari!
  • Caranya mudah. Mulai 7 hingga 27 Dis 2013, pelanggan Celcom perlu menonton YouTube Channel cuit-cuit @ESCAPE atau klik:https://www.youtube.com/channel/UCj_-0IGMHwc2r7tDLv2De2g setiap hari untuk menjawab satu teka-teki yang akan dikemukakan oleh pelawak Lawak Ke Der 3. 
  • Pelanggan Celcom dikehendaki meneka dan menghantarkan jawapan yang tepat dengan cepat ke 20888. Jawapan tak perlu panjang. Cukup dengan hanya satu perkataan.
  •  Nak tahu tahu lebih? Layari laman web ESCAPE (www.ESCnow.com)



Kepuasan memang di kecapi malam itu........'Cik Segodeng' sangat berpuas hati dan tahniah kepada Semua yang telah berjaya dalam pementasan teater 'Lawak Ke Der 3' nie.........harapan tahun depan ada plak 'Lawak Ke Der 4'...........So di sini saja.......'Cik Segodeng' nak mengundur diri dulu........ jangan lupa ya layari laman sesawang 'ESCAPE'  ya......Jumpa lagi


Segodeng