Monday, 2 December 2013

Fright Night At Sunway Lagoon



'Night Of Fright' satu malam di mana segala yang mati.......kembali hidup semula.......... Pada 31hb october setiap tahun ada kepercayaan yang menyambut hari itu sebagai hari memperingati yang telah mati.......sambutan itu di panggil 'Halloween'..............serupa juga macam orang yang cina, mereka juga ada mengadakan upaca sembahyang kubur dan merayakan orang yang telah meninggal dunia............ so kalau nak terang lebih lanjut kenapa....sebab ape....saya pun tak tahu...... ini semua kepercayaan keturunan masing-masing kan dan kita sebagai manusia perlu lah menghormati setiap kepercayaan.......... tak gitu??????


'So' sepanjang bulan october, setiap outlet menyambutnya dengan cara tersendiri seperti menghias ruang dengan pelbagai objek yang menakutkan@mengerunkan, mengadakan parti 'costume' dan ada juga yang menawarkan pengalaman yang menakutkan bagi memperingati hari itu.........tidak ketinggalan pihak 'Sunway Lagoon' juga turut sama memberi kelainan kepada sambutan bulan 'Halloween' ini kepada pengunjungnya..............'Night Of Fright - Festival Of Fear' nama di beri............seram kan bunyinya............ Festival ini hanya untuk berlangsung selama '5' sahaja


Bertemankan anak-anak saudara ke 'Sunway Lagoon' untuk merasai dan megalami keseronokan 'Festival Of Fear' ini...........sepanjang perjalanan, anak saudara saya tak henti-henti dan bertubi-tubi soalan di ajukan..........maklum lar ini kali pertama mereka ke merasai 'Festival' sebegini rupa..............perasaan takut ada juga terselit dalam hati mereka bila saya cakap semua hantu kembali hidup........hahahahahahahahahah.........


Ketakutan pada malam itu bermula di depan pintu masuk 'Sunway Lagoon Theme Park'.............terkejut sekejap di buatnya..........mau tak terkejut......watak-watak jahat dalam filem keluar dengan mengejut dengan rupa yang mengerikan........ sorang anak saudara saya macam melarikan diri sebab ketakutan....... sampai kena pujuk dan yakinkan dia...............


Taman tema ini benar-benar bertukar wajah bagi menyambut pengunjung........keadaan sekeliling terasa seram sejuk di buatnya .........ada waktu tertentu bulu roma pun berdiri tegak......nak kata takut tapi pada hakikatnya..........ini semua olok-olok saja..........mungkin persaan saja kot.........eeeemmmmmmm


Nie dia antara watak-watak jahat yang berkeliaran di dalam taman tema pada waktu itu......... sekali tengok.....takut juga tapi kuat kan semangat & hati  gak masa tuuuu.......... mau tak...... nanti malu kat anak saudara......heheheheheheheheheheeheh.......


Banyak gak acara menarik yang di sajikan pada ketika itu....suku permainan 'Taman Tema Sunway Lagoon' di buka untuk pengunjung dengan hiasan mengikut tema ........ada pertunjukkan ahli silap mata .........melakar potret dan yang paling anak-anak saudara saya suka ........ini dia menconteng muka........ heheheheheheheheheheheh........ 


Sambil menghibur diri, kami juga mengambil peluang bergambar bersama watak-watak yang menakutkan pada malam itu.................. .maklum lar...... ini kali pertama 'joint event' serupa ini..........kolot tak?????


Sebelum pulang......kami juga bergambar bersama-sama sebagai kenang-kenangan....... yang paling penting.......kami semua 'enjoy'......... siap dengan pesanan dari anak saudara saya......'Mak Chaq' kalau ada lagi tahun depan bawa kami tau..........seronok tak terkata ......itu la luahan dari anak saudara saya.......... terasa 'touching' gila masa tuuuuuuu....... huhuhuhuhuhuhuhuuhuhh...dalam hati aje tau.....


Segodeng