Tuesday, 20 May 2014

Ulang Tahun Media Hiburan Bersama Pembaca, Celebriti & Pizza Hut


Salam 1 Malaysia Buat Semua..............

Ini cerita Semalam..............'Media Hiburan', majalah yang top, sensasi dan panazz di pasaran telah menjemput pembaca setia yang bertuah untuk bersama menyambut ulang tahun ke 29 majalah itu. Seronok tak terkata kerana 'Cik Segodeng' antara yang bertuah tau................. 'Pizza Hut' Kota Damansara telah menjadi lokasi dan tuan rumah bagi sambutan ulang tahun "Majalah Media Hiburan'.




Bagi menyemarakkan lagi majlis pada hari itu, semua hadiri di kenakan tema pakaian warna merah, hijau dan putih sempena pelancaran 'Taste Of Italy', rangkaian pizza yang terbaru dari 'Pizza Hut'. Rangkaian menu 'Taste Of Italy' terdiri dari Tuscan Beef Pizza, Pesto Chicken Spaghetti, Italiano Bruschetta, Garlic Cream Fettuccine dan Mama Mia Meatballs Romano Chicken Pizza, Clementine Chicken Pizza............. Super Yummmy................




Ini dia rupa menu terbaru dari 'Pizza Hut'......... menarikkan............ 'Tuscan Beef Pizza' yang paling 'Cik Segodeng' suka. Rasanya sedap, lain dari yang lain.................. berbeza dari pizza-pizza yang biasa 'Cik Segodeng' rasa........... so jangan lupa untuk mencubanya sendiri tau............. 


 

 Tak sangka ramai juga celebriti tanahair yang datang meluangkan masa bersama kami pada petang itu. Walau pun sibuk dengan projek masing-masing, mereka memberi commitment yang 101% kepada pihak media dan peminat setia untuk turut serta dalam sambutan ulang tahun 'Media Hiburan'



Tanpa melengahkan masa acara di mulai dengan nyanyian lagu 'Selamat Hari Jadi' dari celebriti & pembaca setia buat 'Majalah Media Hiburan'. Pejam.....celik....pejam..... celik...... tak sangka ya dah 29 tahun 'Majalah Media Hiburan' bertapak di hati pembaca malah 'Media Hiburan juga telah mempunyai peminat sebanyak 187K di laman sosial Facebook....... banyaknya.......... 'Cik Segodeng' doakan 'Majalah Media Hiburan' akan terus berkembang dan tak jemu-jemu memberi yang terpanazzzz di pasaran.........




Suasana menjadi lebih gamat dengan telatah dari Abang Roslan Shah yang mengacara majlis pada petang itu.........  memang terbaek.......... ketawa tanpa henti sampai perut pun rasa nak teburai dek kepetahan beliau mengemudi majlis pada petang itu........... 



 Dalam apa majlis pun, kalau tak ada game..... memang tak sah kannnnnn.......... so game pertama yang sangat best bagi 'Cik Segodeng' game ini benar-benar menguji kepintaran dan kerjasama satu pasukan.

Ayat di beri - 'PISANG'.... so dengan nada nyanyian ........ lalalalalalalalalalalalalalala

Team A
'Pisang Goreng, Pisang Goreng, Pisang Goreng Sekarang'
'Goreng Apa?, Goreng Apa?, Goreng Apa Sekarang?'
(Soal : Goreng)

Kumpulan satu lagi akan menyahut dan menjawab nyanyian soalan yang telah di berikan......

Team B
‘Goreng Sayur, Goreng Sayur, Goreng Sayur Sekarang.
  Sayur Apa?, Sayur Apa?, Sayur Apa Sekarang?
(Jawapan : Sayur)

soal jawab dengan nyanyian akan berterusan sehingga tidak dapat lagi menjawab balasan tuuuu.......Game ini memang dah lama 'Cik Segodeng' tak tengok @ dengar....... seronok tengok gelagat semua yang menyertai game nie.................




Game kedua, lagi lar gamat....... main-main suap ais-cream dengan mata peserta di tutup.............. memang meriah dan lawak giler........ mahu tak....... salah suap, masuk ke lubang hidung @ terkena bahagian lain ........ comot muka nyah................



Abis main game, sure lar mesti dapat hadiah kan............. kalah @ menang, semua yang main game dapat hadiah dari pihak 'Media Hiburan & Pizza Hut'....... huntong sesangat dan tak rugi pun.......... 

Apa pun hadiah yang paling bermakna dan best sekali adalah kenangan yang telah di lakarkan pada hari itu....... iainya akan kekal dalam ingatan. So terima kasih banyak-banyak buat 'Media Hiburan' kerana memberi peluang untuk turut sama dalam sambutan ulang tahun ini dan terima kasih buat 'Pizza Hut' yang menyediakan makan petang dan melayan kami semua dengan layanan yang sungguh istimewa sekali. 

Akhir kata, All the Best buat 'Media Hiburan' dan jangan jemu jemput 'Cik Segodeng' lagi ya untuk acara yang lain plak.......... hehehehehehehehehehe



Segodeng