Thursday, 8 May 2014

Review Filem The Amazing Spider-Man-2


Salam 1 Malaysia Buat Semua ...................

Apa khabar semua???????......... 'Cik Segodeng' harap semua berada di dalam keadaan yang sangat sangat sihat............Insyalllah............ Untuk kali nie, 'Cik Segodeng' nak buat review pasal filem 'The Amazing Spider-Man 2' yang sedang hangat di tayangkan di seluruh pawagam di Malaysia dan luar negara..........


Berpeluang untuk menonton percuma dah tu tengok yang special preview plak ............. sememangnya di nanti-nanti kan oleh 'Cik Segodeng'. yahoooooooo........ bestnya dapat menonton percuma lagi.......... Terima kasih buat teman-teman yang sentiasa ingat dan tak jemu-jemu mengoffer........... Alhamdullilah.......


Sebelum cerita lebih lanjut dan bagi komen............. apa kata kita tengok jap triller dari filem ini.......... Tengok aje triller, rasa dah tak sabar nak tonton  filem ini kaaaaaannnnnn............ Sememangnya perbikinan filem ini mengunakan teknologi yang amat canggih sekali dah tu grafiknya sangat menarik........... sampai terpegun 'Cik Segodeng' bila menonton........... hehehehehehehe................ 


Filem ini di baris oleh pelakon-pelakon yang sangat hebat............. Kali ini jalan ceritanya amat berbeda sekali dari siri yang sebelumnya. Seperti yang sedia maklum, 'Spider-Man' selalu bertarung dalam dirinya sendiri antara menjadi Peter Paker seorang manusia biasa dan kelebihan luar biasa sebagai Spider-Man. Bagi Peter Paker, menjadi Spider-Man dan berhayun di semua bangunan pencakar langit membuat dia rasa sungguh tenang dan istimewa.

Ada harga perlu di bayar bila menjadi Spider-Man dan hanya dia aje yang bisa menyelamatkan penduduk New York dari ancaman keganasan penjahat yang mengerunkan sedang hangat mengancam bandar New York. Dalam pada itu Spider-Man harus menghadapi ancaman yang lebih teruk lagi dari sahabatnya sendiri dan apabila di fikir-fikir, semua musuhnya ada kaitan dengan OsCorp

Kali ini pertarungan Spider-Man memang hebat, 'Cik Segodeng' tak nafi kan................... memang BEST...... PUAS HATI dan TAK RUGI tengok.................


'Cik Segodeng' memang berpuasan hati dengan filem ini.............. 4 bintang 'Cik Segodeng' bagi........ terbaek........ abis aje menonton sesi bergambar pun bermula....... bukan dengan Peter Paker atau pun Spider-Man tapi dengan poster 'Spider-Man'......... jadi lar dari tak ada langsungkan........

Lastly 'Cik Segodeng' nak ucapkan terima kasih buat 3 orang rakan 'Cik Segodeng' yang lagak macam Spider-Man tuuuuu kerana sudi ajak menonton filem ini................... itu aje untuk kali ini, nanti kalau ada berita yang lain akan 'Cik Segodeng' kabarkan pada semua tau........ okey, BYE dulu..........



Segodeng