Tuesday, 6 May 2014

Gorgeous Lar Sangat


Salam Buat Semua .................


Tahun ini EH!, majalah keluaran 'Blu Inc Media Sdn Bhd' kembali lagi menjemput semua yang ingin sangat menjadi lebih GORGEOUS............. Bengkel ini menetik berat pada kecantikkan luaran dan dalaman agar sentiasa tampil menarik setiap masa. 


Bagi 'Cik Segodeng', menyertai bengkel ini adalah satu kepuasan diri............... di mana banyak benda baru dan baik bakal 'Cik Segodeng' pelajari. 

Zebra Square telah menaja lokasi bengkel kecantikkan EH!............. sesungguhnya ini lar pertama kali 'Cik Segodeng' berkunjung ke tempat ini.............. Berpeluh juga mencari tempat ini....... mau tak, pusing 3 kali ..... baru berjaya masuk susur ke Zebera Square......... hehehehehehehehehe............... 
Tanpa membuang masa, acara pertama yang 'Cik Segodeng' lalui ialah penjagaan kulit dan cara bersolek dengan menggunakan produk "LANEIGE'. Bukan senang untuk kelihatan cantik, banyak plak rangkaian produk yang nak kena guna bagi mendapatkan kulit yang bersih dan sihat .............. untuk kebersihan muka dekat setengah jam lamanya (bagi yang dah pro) dan untuk make-up plak....... berjam-jam lamanya....... hanya kerana ingin mendapatkan sentuhan dan wajah yang kita ingini............... ahhhhhhhhhh....... seksanya............

Walau pun payah di lalui tapi semua peserta tidak mengalah langsung................Tengok aje gelagat kumpulan 'Cik Segodeng', bersungguh-sungguh mereka semua berusaha bagi mendapatkan kesempurnaan diri........... 

Setelah selesai penjagaan kulit dan bersolek, kami semua di beri sentuhan dalam pemilihan kasut yang sesuai mengikut waktu dan tempat yang di bawakan khas oleh 'SKECHERS'. Kasut juga menjadi satu aset yang sangat penting buat setiap indivudu tak kira perempuan mahu pun lelaki......... betul tak???????
Pemilihan kasut yang sesuai bisa mengubah penampilan seseorang dalam sekilp mata dari gaya rugged kepada feminine tanpa menukar pakaian yang kita pakai ....... tak gitu........... tapi apa pun biar lar kasut itu selesa di pakai tanpa rasa terseksa@sakit hanya kerana ingin kelihatan menarik dan bergaya kaaaaaannnnnnnnn.............. So bila dah jumpa @ berkenaan, harus lar mencuba terlebih dahulu untuk memastikan keselesaannya................

Tanpa membuang masa, 'HERBALIFE' berkongsi cara pemakanan yang betul untuk kecantikan dalaman........... cantik bukan hanya di luar aje....... ia perlu juga lahir dari dalaman dengan itu pemakanan yang betul sangat penting untuk kehidupan seharian kita. 

Setelah penat seharian mempelajari perkara yang baru, sudah tiba masanya untuk mengisi perut dan menjamu selera yang telah di sediakan oleh 'ZEBRA SQUARE'........ yummmmyyyyy..... sedap, berkhiasat dan sungguh menyelerakan hidangan yang telah di sediakan untuk kami semua............

Nie dia suku dari menu yang di jamah pada hari itu................... lazat............ sedap............alhamdullilah.......... kenyang..................... memang terbaik hidangan pada hari itu...........

Selesai sudah masa rehat dan makan......... acara di teruskan dengan panduan fesyen hebat dan terkini oleh 'NICHII'. Tip-tip yang sangat bagus dan berguna telah di kongsi bersama kami. 'NICHII' telah menghidangkan kami dengan koleksi ramadhan & hari raya yang sangat sesuai di pakai oleh muslimah............. Koleksi ini akan berada di semua butik 'NICHII' pada bulan Jun nanti........ so jangan lupa untuk terjah butik 'NICHII' tau............... sebab koleksi nie sememangnya cantik bangat............

Sesi terakhir pada hari itu, sememangnya yang paling seronok sekali............ rasanya semua yang hadir pada hari itu pasti akan setuju dengan statement 'Cik Segodeng'............... mahu tak........ bab-bab berposing dengan camera yang canggih dan mudah untuk di kendalikan telah menjadi trend terkini............ Dengan itu 'CASIO' telah memperkenalkan 'CASIO EXILIM', camera yang sangat unik sekali............. Sangat mudah di kendalikan, setiap kenangan yang di rakamkan begitu jelas sekali kerana camera nie mempunyai ciri-ciri anti gegar............ walau dalam keadaan mana sekali pun, gambar yang di ambil tetap jelas dan menarik.........

Lagi satu ciri yang sangat di sukai ramai zaman sekarang nie........... bergambar secara 'Selfie' dengan pantas dan berkali-kali............ tengok aje gambar 'Cik Segodeng' ngan rakan-rakan........... cantik tak??????? Camera nie mempunyai sensor motion yang kita boleh kawal dari jauh.........mudah kaaannnnnn!!!!!!!! So kalau suka sangat ambil gambar melompat, camera ini sangat sesuai .......cuma bersedia untuk lompat aje........hehehehehehehehehehe.............

Sebelum pulang kami semua merakam gambar bersama sebagai kenang-kenangan yang di ambil dengan menggunakan camera 'CASIO EXILIM' yang canggih tuuuu.............. senangkan....... tak yah nak menyusahkan sesiapa pun, cuma pilih, tekan dan amil dengan menggunakan sensor motion.........

'Cik Segodeng' amat berpuas hati dengan keseluruhan bengkel pada hari itu. Banyak sungguh perkara baru yang 'Cik Segodeng' pelajari dan yang paling best sekali ialah..........dapat kenalan baru........... yabedabeduuuu.......... okey lah, itu aje untuk kali, so jumpa lagi...............



Segodeng