Thursday, 5 June 2014

Lepak-Lepak & Makan-Makan



Salam 1 Malaysia Buat Semua.........

Alhamdullilah............ akhirnya sampai juga 'Cik Segodeng' ke tempat nie, Flaming Steamboat yang terletak di seksyen 33, Shah Alam. Nak ke tempat nie tak lar susah sangat dan lebih mudah kalau ikut highway aje. ...... dalam dok kata senang nak ke sana, 'Cik Segodeng' sesat juga...... hehehehehehehehe




Flaming Steamboat menawarkan harga yang amat berpatutan sekali dan kita boleh makan sedaya yang mampu (eat all you can) tapi jangan pula membazir tau. Ruang makan yang di sediakan amat lar luas dan selesa tapi kalau bercadang untuk ke sana, 'Cik Segodeng' sarankan buat lar tempahan dulu ya sebab tempat  nie selalu full pack walau pun hari biasa (weekdays).




Yang paling 'Cik Segodeng' berpuas hati sangat dengan tempat ini ialah, semua jenis makanan yang di sediakan amat segar belaka dan sentiasa di re-fill setiap waktu sehingga ke waktu perniagaan hampir tutup. Memang tak sama seperti Restoran Steamboat yang pernah 'Cik Segodeng' kunjungi......... ada setengah tu tak re-fill langsung dan selambar memberi alasan 'DAH ABIS CIK' ................ 




Kerana kawasan makan yang luas, mudah bagi pengunjung untuk bergerak ke setiap sudut bagi mengambil stock makanan. Bagi yang tak suka makanan laut boleh leh makan hidangan yang telah di sediakan, sperti nasi goreng, kari ayam, dim-sum dan banyak lagi. 




Tengok lar rakan-rakan 'Cik segodeng' yang tak sabar-sabar nak menjamu selera tapi sebelum makan mari kita berselfie dulu................. hehehehehehehehehehehe...........




Kenyang sudah perut kami semua.............. Flaming Steamboat memang terbaek........... tak rugi ke sana untuk lepak santai kami kali ini. So pada sesiapa yang ingin berkunjung ke sini, buat lar tempahan dulu okey........ jangan main terjah aje..... bukan apa, takut nanti tak ada tempat kosong.


Okey, lar........ cita panjang-panjang nanti takut boring plak, so chow dulu.............




Segodeng