Thursday, 23 October 2014

Lat's Place Themed Restaurant



Salam 1 Malaysia Buat Semua........................


Tiada kata yang dapat mengungkapkan perasaan teruja dan gembira di hati 'Cik Segodeng' bila akhirnya sampai jua ke tempat yang dah lama teringin nak pergi. Sebelum 'Cik Segodeng' meneruskan pemgembaraan nie, terlebih dahulu ingin sekali 'Cik Segodeng' nak ucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga buat Tourism Malaysia & Santai Travel dengan kerjasama dari M-Mode yang telah menganjurkan program 'Cuti-Cuti 1 Malaysia' nie buat semua rakan-rakan Media. 




Bagi yang tak berapa minat @ mengenali, Lat merupakan seorang novelis & kartunis yang sangat terkenal dan juga pengcipta kartun komik 'Kampung Boy'. Setiap lakaran kartun Lat banyak mencerminkan kebudayaan dan masyarakat Malaysia tersendiri Bukan sekadar lakaran komik malah ada animasi tv siri 'The Kampung Boy' juga tau.................... hebat kaaannnnnn............



Jom kenal dengan Lat's family & Friends........... terdiri dari Mat, Ana (Adik Mat), Yap & Yah (Ayah & Emak Mat), Opah, Bo & Tak (Teman Baik Mat), Meor, Tong, Rani, Normah, Mrs Hew (Cikgu Mat), Pak Ali dan ramai lagi. Kisah mereka semua banyak memberi pengajaran, pengetauhan, dan hiburan. Tak boring langsung bila membaca @ menonton 'The Kampung Boy'..... kepuasan terjamin lar katakannnnnn........





Bila 'Cik Segodeng' berada di sana .............. rasa seperti bermimpi di siang hari tapi realitinya sungguh indah seperti berada di dalam dimensi yang lain. Suasan sekitar membuat diri ini terasa dekat dengan kartun pujaan hati sejak dari muda belia sehingga sekarang.......... hehehehehehehehehehe.......... 




Persekitaran cafe seperti sebuah kampung yang bisa membuat hati terusik kenangan lalu................ penuh dengan lakaran 'Suasana The Kampung Boy'............ sana-sini kartun................. dah rasa diri nie macam macam 'Normah' (Salah satu watak dalam the 'Kampung Boy'), budak bandar yang baru masuk / berpindah ke kampung lar plak............... bukan jakun tapi teruja yang teramat sangat................




Fuhhhh........ hebat........ terbaek........... 'Cik Segodeng' yakin, sesiapa aje yang berada di sini pasti akan menyukai dan jatuh cinta dengan tempat ini........... 




Lat's Place menjanji pengalaman lain dari yang lain dengan membawa keseronokan bermain bersama animasi kartun secara terus menerus sewaktu menikmati pelbagai cuisine makanan dari setiap daerah.di Malaysia. Best kaaaannnnnnn............... so kalau nak tahu macam nama bestnya kena lar alami sendiri keseronokan itu....... memang lain dari yang lain..... di jamin kepuasannya...............




Selain dinning live exprience ......... kawan-kawan semua boleh lar bershopping kat kedia Lat ............. Banyak sungguh cenderahati yang wow..... wow.... wow...... boleh di beli.......... naik rabun mata 'Cik Segodeng' di buatnya kerana semuanya best, best, best  oit.........  

Bagi 'Cik Segodeng' tak rugi kalau ber-dinning kat sini sebab makanan yang di offer memang the best & sedap sehingga menjilat pinggan. Lat's Place nie beroperasi setiap hari termasuk lar pada hari cuti umum. Bagi yang berminat 'Cik Seogdeng' selit kan sedikit imformasi ya......


Lat's Place
Location : 
Puteri Harbour

Tel No : 
1300 88 5287 / +603-2203 9667 (Luar Malaysia)

Waktu Operasi 
Isnin - Jumaat - 11.00am - 8.00pm
Weekend & Public Holiday - 9.00am - 8.00pm

FB : 
www.facebook.com/Lat'sPlace

Laman Sesawang : 
www.latsplace.com.my


eemmmmmmm............ itu aje untuk kali ini.......... harap sedikit imformasi di atas bisa menjawab semua persoalan lanjut @ ingin membuat tempahan. Moga bertemu lagi................. ngundur diri dulu yok........




Segodeng