Thursday, 28 November 2013

Health In The City


Ini lar acara tahunan yang saya paling saya gemari sekali.......'Health In The City'. Tiap-tiap tahun majalah 'HealthToday' menerajui program ini. Di mana pelbagai topik kesihatan akan di pedengar dan di bincangkan.  Mungkin ramai yang akan berkata.....ala cakap pasal kesihatan aje......tak ada yang menarikkan pun .........tapi realitinya program ini akan membuat kita lebih peka dan mengenali diri kita sendiri malah kita akan sentiasa beringat dan berwaspada selalu..........



Acara ini berlangsung di 'Grand Mahkota Ballroom, Hotel Istana' dengan ber-tag line 'Empowering You To Healthy Living'......... power kan..........bila tengok aje tag-line ........perasaan teruja menerpa kedalam jiwa dan rasa tidak sabar untuk menambah pengetuahan serta menyertai semua program yang telah di janjikan......


Di hari itu terhidang pelbagai aktiviti yang menarik untuk di lakukan...........'booth-booth' dari syarikat gergasi yang ternama telah mengambil bahagian selaku penyokong kuat kepada acara ini........ manakala 'ntv7' adalah penyiaran 'TV' yang resmi bagi majlis ini......... yang paling best sekali, pihak penganjur juga telah menyediakan pelbagai hadiah yang menarik untuk di bawa pulang oleh semua perserta yang hadir pada hari itu.


Setiap 'Booth' menyediakan pelbagai acara tersendiri.....di antaranya, maklumat terkini, game, ujian percuma........seperti :- periksa tahap gula dalam badan, tekanan darah, tahap kekuatan tulang badan dan banyak lagi.............tak lupa juga tawaran harga yang istimewa bagi berminat kepada produk mereka..........kalau tak berminat pun tak apa......tak kena bayaran pun..........


Macam biasa..........setiap event pasti ada jamuan di sediakan bagi mengisi perut yang kelaparan....maklum lar program hari itu berlangsung dari pagi sampai petang........bestkannnnn......... Bukan saja minda dapat di isi malah perut juga berkata........kenyangnya........... sungguh puas hati dengan hidangan pada hari itu......semuanya best dan sedap belaka.........so kat ruang kaji selidik untuk makanan saya bagi markah yang paling tinggi siap dengan feedback 'No Komen'....hahahahahahahahahahahaha


'Harith Iskandar '( The Best Stand-Up Comedian) juga telah meluangkan masa beliau pada hari itu. Rata-rata perminat beliau tidak melepaskan peluang bertemu ramah dan bergambar besama beliau.....termasuk lar saya..........Bukan itu saya Harith Iskandar juga ada memberi serba sedikit nasihat berkenaan penjaga kesihatan yang sempurna dan sentiasa berhati-hati dalam pengambil makanan seharian. So kawan-kawan beringat tau......bak kata perpatah 'Beringat sebelum terkena @ Cegah Sebelum Parah'.


Persembah kemuncak, kami telah di hiburkan oleh 'Dignity For Children Foundation' (sebuah badan kebajikkan) ............. tarian hebat mereka sungguh bertenaga sekali malah penuh dengan message yang tersendiri (World Peace)...........  bila di fikir @ kenang.........kita patut bersyukur....di mana negara yang kita diami sekarang ini penuh dengan keamanan..........kalau nak banding negara lain di luar sana....kan...kan...kan....kan...


Dengar ceramah sudah, soal-jawab sudah, main game sudah, collect free item or service sudah,  makan sudah, segala-galanya dah pun sudah......so di akhir majlis, pihak penganjur (HealthToday) telah menyerahkan cek sumbangan ikhlas kepada 'Dignity For Children Foundation' (sebuah badan kebajikkan) bagi membantu mengurangkan beban mereka. Bersedekah ini....... kita boleh lakukan dengan pelbagai cara yang kita mampu...... yang penting tu kita harus ikhlas dan jujur pada apa yang kita dah beri @ sedekah. Ingatlah tangan yang memberi lebih mulia dari tangan yang menerima.........



Segodeng